Персиковий тарт татен - Image

Персиковий тарт татен

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch
Всім, напевно, відома багата історія цього надзвичайно смачного французького пирога. Все-таки нагадаємо. Одна з сестер Татен в метушні забула про яблучки, що підігріваються на плиті, і згадала про них лише тоді, коли цукор вже почав пригорати. Рятуючи безглузду ситуацію, кмітлива дівчина накрила закарамелізовані яблука тонким шаром тіста. Після випікання в духовці їй нічого не залишалося, як просто перевернути його на тарілку. Божевільне захоплення гостей посприяло появі «пирога навиворіт» в меню готелю сестер Татен. Після чого така цікава версія звичайного пирога розлетілася на весь світ і стала несамовито популярною. Ех, всім би нам так вдало кулінарно «помилятися».

Ingredients for the recipe

Homemade Butter
605.00

Homemade Butter

per 1 kg

Ingredients

Homemade Butter

80 г

Melnyk Sad Farm Peach

4 шт.

Butter Dough

1 уп.

Vash Tsukor Sugar 10kg

200 г

Akvulya Still Water 2l

200 мл

Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs

1 шт.

Preparation steps

01

Форму змастити маслом.

02

Зварити карамель: для цього 200 г цукру розтопити в 200 мл води, додавши 50 г масла. На середньому вогні карамелізувати до загустіння і золотисто-коричневого кольору. Карамель викласти у форму.

03

Персики, не знімаючи шкірки, розрізати на часточки і викласти на карамельний шар.

04

Листкове тісто викласти на форму, піджати краї по діаметру форми, зайві шматки зрізати.

05

Проколоти виделкою в декількох місцях (для виходу пари) і змастити яйцем.

06

Випікати в розігрітій духовці при 230°С протягом 20-30 хв.

07

Дати 5 хв відпочити і трохи охолонути тісту.

08

Накрити тарілкою зверху і обережно перевернути так, щоб тарт татен залишився лежати у вас на сервірувальній тарілці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Nut Sponge Cake

Nut Sponge Cake

8

50 min