Пісочний пиріг з чорницями - Image

Пісочний пиріг з чорницями

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Напевно, найчастіше пироги готують з яблуками або чорницями. Чорниці особливо добре поєднуються з молочною ноткою, з сиром або сметаною. Літнім, можливо також і зимовими, вечорами так приємно зібрати за таким пирогом всю родину. Впевнені, що вашим домочадцям теж сподобається його розсипчасте тонке тісто, сметанна начинка, яка за консистенцією нагадує найлегший кремовий пудинг і приємна легка кислинка чорниці. До речі, якщо в цьому сезоні вам більше "пощастило" з іншими ягодами або фруктами, можете використовувати їх без докорів сумління. Це теж буде смачно!

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
18.30

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

260 г

Homemade Butter

120 г

Fast Frozen Blueberries

1,5 склянки

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

4 шт.

KhMZ Sour Cream 20%

200 г

Vash Tsukor Sugar 10kg

10 ст.л.

Auchan Vanilla Sugar 8g

Dr. Oetker Potato Starch 75g

2 ст. л.

Salt Egypt

дрібка

Preparation steps

01

Добре охолоджене масло нарізати кубиками.

02

У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор (5 ст.л.) і нарізане вершкове масло.

03

Подрібнити ці інгредієнти ножем або за допомогою подрібнювача до стану дрібної крихти.

04

Одне яйце розділити на білок і жовток (білок не знадобиться). Жовток злегка збити і влити до борошняної крихти.

05

Додати 1 ст.л. сметани, перемішати.

06

Вимісити тісто руками до однорідного стану. Сформувати кулю, накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.

07

Духовку разігріти до 200°С.

08

Охолоджене тісто розподілити по дну форми, сформувати бортики, проткнути виделкою в декількох місцях. (Пісочне тісто такого роду може здуватися при випічці, щоб цього уникнути, можна застосувати додаткову кулінарну хитрість. На пісочну основу постеліть пергаментовий папір і зверху насипте звичайну квасолю, так щоб добре придавити папір. Коли основа буде готова, просто прибрати квасолю.

09

Форму з тістом поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.

10

Тим часом чорницю перебрати, промити і добре просушити. Якщо використовуються заморожені ягоди, розморозити їх і дати стекти рідині.

11

Половину ягід перемішати із 3 ст.л. цукру.

12

Дістати готову основу пирога з духовки (духовку не вимикати, щоб не знизилась температура) і викласти на нього чорницю з цукром. Зверху покласти чорницю, що залишилася і посипати ще 1 ст.л. цукру.

13

Для заливки з'єднати яйця, що залишилися, сметану, цукор, ванільний цукор, додати крохмаль і збити до однорідності.

14

Цією масою залити чорницю.

15

Продовжити запікати пиріг при 200°С ще близько 15-20 хвилин. Трохи остудити готовий пиріг, щоб начинка добре застигла і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min