Житньо-пшеничний хліб із насінням - Image

Житньо-пшеничний хліб із насінням

Number of servings: 8Cooking time: 6 h 40 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Домашня випічка хороша тим, що можна придумувати найрізноманітніші комбінації інгредієнтів, вносити щось своє і робити все саме так, як подобається вам. А ще можна навіть придумувати нові рецепти. Як, наприклад, житньо -пшеничний хліб. У ньому відмінно поєдналися і пшениця, і жито, і соняшникове насіння. Все разом - це відмінний смачний і ситний хліб, якого ви не знайдете на прилавках магазинів. Але це й на краще. Напевно, ваші рідні це оцінять, і тоді вже буде абсолютно неважливо, що приготування такого хліба займає чимало часу і сил. Ви отримаєте максимум задоволення від такої, здавалося б, звичайнсінької їжі .

Ingredients for the recipe

Hutorok Rye Flour 900g
30.10 - 52.00

Hutorok Rye Flour 900g

900 g

Ingredients

Hutorok Rye Flour 900g

1,5 ст.

Novus Wholegrain Wheat Flour 1kg

1 ст.

Top Grade Wheat Flour

8–9 ст.

Sprouted Wheat Bread

1/3 ст.

Flax Seeds 200g

0,5 ст.

Condor Roasted Refined Sunflower Seeds

1 ст.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

1,5 ст.

ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g

1 ст.

Salt Egypt

2 ч. л.

Preparation steps

01

Суміш лляного і соняшникового насіння з пшеничними зернами залити 1 склянкою киплячої води на 2 години, потім відкинути на сито, обсушити, настій зберегти. Нагріти молоко до 37-40°С, покласти дріжджі, 3 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру, перемішати, залишити на 15 хв.

02

Змішати у великій мисці все насіння, житнє борошно, цукор, сіль і 2 склянки пшеничного борошна. Влити молоко з дріжджами, патоку або мед і настій від насіння, перемішати. Додати розтоплений свинний жир або вершкове масло, ще раз перемішати.

03

Потроху всипати решту борошна, постійно вимішуючи. Коли тісто стане однорідним, перекласти на присипану борошном поверхню і місити 10 хв.

04

Покласти тісто в чисту миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці підходити на 1,5 години.

05

Розділити тісто на 4 частини, сформувати круглі булки, укласти на деко (застелене пергаментом і присипане борошном) подалі один від одного, дати піднятися, 1 годину.

06

Розігріти духовку до 220°С. Надсікти верхівку кожної булки дуже гострим ножем хрест-навхрест і поставити в духовку. Через 5 хв. зменшити температуру духовки до 170°С і випікати 40 хв. Остудити в деко 10 хв. і змастити вершковим маслом. Повністю охолодити, тонко нарізати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

8

55 min