Неаполітанська ромова баба - Image

Неаполітанська ромова баба

Number of servings: 3Cooking time: 3 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Баба́ - з наголосом на другому складі - має офіційний титул головних солодощів Неаполя. Цей вишуканий кекс із здобного дріжджового тіста майже одночасно з'явився у слов'янській та італійській кухні. Завоював любов місцевих кондитерів і став солодким символом неаполітанської душі. Щоб з гідністю пройти три найважливіші фази приготування дріжджового тіста, варто заздалегіть запастися терпінням, часом і гарним настроєм. Запам'ятайте: ромову бабу на неаполітанський манер можна спекти у двох варіантах - у вигляді тістечка-грибка або у формі торта "саварена". Важливо, щоб об'єм тіста перед початком випікання займав не більше половини форми.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

350 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

5 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

50 г.

Homemade Butter

125 г.

Lvivski Drizhzhi Pressed Yeast 42g

18 г.

Salt Egypt

щіпка

Akvulya Still Water 2l

1 л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

400 г.

Lemon

2 шт.

Pott Rum 54% 0.7l

250 г.

Preparation steps

01

Замісити опару з дріжджів, 2-3 ст.ложок теплої води, 50 г. борошна і 2 ст. ложок цукру. Залишити на годину (опара має збільшитися в об'ємі вдвічі).

02

Додати в тісто решту борошна та змішані заздалегіть яйця з цукром, нарізане невеличкими шматочками м'яке вершкове масло та сіль. А потім протягом 30-40 хвилин ретельно вимішувати тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце.

03

Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в змащену вершковим маслом форму. Знову поставити в тепле місце. Коли тісто підійде вище краю форми, воно готове до випікання.

04

Розігріти духовку до 180°C. Поставити форму з тістом на найнижчу решітку духовки (враховуючи, що воно знову буде підходити). Через 10 хвилин знизити температуру до 170°C, а ще через 5-8 хвилин - до 160°C. Загалом процес випікання займає 40 хвилин. Готовність випічки визначається за її золотисто-коричневим кольором.

05

Перед просоченням випічку потрібно повністю охолодити. За чей час зварити сироп із води та цукру, додавши в нього цедру двох лимонів. Кип'ятити протягом 10-15 хвилин і повністю охолодити сироп, перш ніж додавати до нього ром.

06

Холодну бабу просочити сиропом. Для цього випічку слід покласти у форму, де вона випікалась, проколоти верхню скоринку в кількох місцях зубочисткою і рясно полити холодним сиропом. Залишити "відпочивати" на дві години - і можна подавати на стіл.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

Healthy vegetable lasagne with nuts and burrata cheese

6

1 h 30 min