Тартіфлет - Image

Тартіфлет

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch
Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Ingredients for the recipe

Packaged Potatoes
15.90 34.60

Packaged Potatoes

per 1 kg

Ingredients

Packed Potatoes

1 кг.

Onion

1 шт.

Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%

200 г.

Chilled Bacon

250 г.

L`Odalet Chardonnay Dry White Wine 0.75l

100 мл.

KhMZ Sour Cream 20%

4 ст. л.

Homemade Butter

за смаком

Thyme, pc

за смаком

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

02

Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

03

Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

04

Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

05

Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

06

Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Nut Sponge Cake

Nut Sponge Cake

8

50 min