Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Штрудель зі сливами
Штрудель зі сливами

Штрудель зі сливами

Штрудель – це страва, найімовірніше, родом з Австрії, а саме з Відня. Хоча аналоги його можна зустріти в кухнях Німеччини, Угорщини, Словаччини та Чехії. На віденське походження штруделя вказують місцеві легенди та казки, в яких описано, що наречену вибирали оцінюючи те, як вона вміє готувати штрудель. У ті часи штрудель готували в основному з начинками з яблук або вишні і в нашій країні він популярний саме з фруктами. Хоча нерідко можна зустріти цей рулет з овочевими, м'ясними або навіть рибними начинками. Якщо ж вам набридли класичні яблучний і вишневий штрудель, то пропонуємо рецепт з начинкою зі слив і волоських горіхів. Подавати сливовий штрудель можна прикрасивши пудрою, поливши розтопленим шоколадом або з кулькою ванільного морозива.

Кількість порцій 12
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г
  2. 2. Цукор — 100 г
  3. 3. Масло вершкове — 50 г
  4. 4. Розпушувач — 5 г
  5. 5. Cіль — 2 г
  6. 6. Горіхи волоські — 200 г
  7. 7. Яйце куряче — 3 шт.
  8. 8. Сливи консервовані — 350 г
  9. 9. Вода — 50 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно, додати 25 г цукру, холодне вершкове масло, розпушувач і трохи солі. Подрібнити суміш блендером. Додати до сухої суміші 2 яйця і дуже холодну воду. Замісити тісто, обгорнути його харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 1 годину.

  2. Якщо волоські горіхи сирі, то підсмажити їх в духовці (близько 10 хвилин при температурі 200 градусів або на сухій сковороді). У чашу блендера додати обсмажені волоські горіхи, цукор і змішати до однорідного стану. Консервовані сливи подрібнити блендером до стану пюре.

  3. Нагріти духовку до 180 градусів. З тіста розкачати 3 однакових пласта за розміром форми для випікання. Яйця добре збити міксером. Змастити форму вершковим маслом і викласти один пласт тіста.

  4. На пласт зверху викласти половину сливового пюре і посипати третиною горіхової суміші. Накрити тісто другим пластом. Знову повторити шари пюре-горіхи і накрити останнім пластом тіста. Зверху проштрикнути тісто в декількох місцях виделкою і змастити яйцем. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 25-30 хвилин.