Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Смажені морепродукти з часником і томатами
Смажені морепродукти з часником і томатами

Смажені морепродукти з часником і томатами

У цьому рецепті ми зібрали коштовність морських глибин: креветки, кальмари і восьминога. Давно мріяли про екзотику на столі? тепер це реальність. Тут ми зібрали найкорисніші продукти, а щоб не розгубити їх цінні якості, треба їх правильно приготувати. Хоч ми і беремо вже приготовані морепродукти, але все-таки треба знати декілька секретів їх приготування. Наприклад, якщо брати креветки свіжозаморожені, то їх треба варити 5 хвилин в підсоленій воді, якщо ж варені і заморожені, то їх усього лише слід обдати окропом. Кальмари прийнято варити 3 хвилини, а восьминога 30 хвилин. Екзотична страва замінить вам і рибу, і курку, і більше того, стане незамінним помічником на святковому столі.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Кальмар — 4 шт.
  2. 2. Восьминіг — 200 г.
  3. 3. Креветки (королівські) — 10 шт.
  4. 4. Помідори черрі — 300 г.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Петрушка — пучок
  7. 7. Розмарин — 2 шт.
  8. 8. Олія оливкова — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Морепродукти: кальмар нарізати кільцями, приготованого восьминога кубиками (варять 35 хвилин), а креветки просто очистити.

  2. Промити додаткові інгредієнти. Потім їх посікти: петрушку (тільки листя) і розмарин; черрі нарізати навпіл, а очищений часник пластинками.

  3. Перейти до фінального етапу. Олію розігріти на сковороді і обсмажити в ньому часник. Потім додати морепродукти і смажити пару хвилин. До них підсипати зелень і помідори. Прогріти протягом хвилини і страва готова!