Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви весна › Тушковані курячі ніжки по-китайськи
Тушковані курячі ніжки по-китайськи

Тушковані курячі ніжки по-китайськи

Кулінарні традиції китайської кухні сягають корінням далеко в століття. Вважаючись однією з найдавніших в світі, вона удосконалювалася і розвивалася протягом довгих трьох тисяч років, дбайливо зберігаючи той цінний досвід, знання і таємниці, які дозволяють китайській їжі заслужено залишатися найкориснішою і смачною у світі. Приготувати курячі ніжки за нашим рецептом не складе труднощів. І набір продуктів, в якому, до речі, немає нічого екстраординарного, теж цілком доступний. Проте у результаті Ви отримаєте чудову традиційну страву китайської кухні – соковите і ароматне куряче м'ясо з незвичайним смаком в густому, тягучому соусі. На гарнір можна подати варений рис або овочі, тушковані в цьому ж соусі. Приємного Вам апетиту.

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Курячі ніжки — 300 г
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Рослинна олія — 80 мл
  4. 4. Сіль — 1 ч.л.
  5. 5. Рисовий оцет — 2 ч.л.
  6. 6. Крохмаль — 2,5 ст.л.
  7. 7. Соєвий соус — 3 ст.л.
  8. 8. Курячий бульйон — 2 склянки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно покришіть і обсмажте до золотистого кольору. Цибулю видаліть (він нам не знадобитися), а олію збережіть.

  2. М'ясо курячих ніжок звільніть від кісток і наріжте на досить великі шматки.

  3. У глибоку сковороду влийте бульйон, посоліть, додайте рисовий оцет і соєвий соус.

  4. Опустіть в сковороду шматки м'яса, укладаючи їх щільно поруч один з одним шкіркою вниз. Тушкуйте на середньому вогні.

  5. Коли кількість відвару зменшиться на 2/3, курка буде готова. Заправте відвар крохмалем, добре перемішайте.

  6. М'ясо кілька разів переверніть і облийте олією, в якій смажилася цибуля. Страва готова до подачі.