Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий близькосхідна обід › Тушкована курка з фініками
Тушкована курка з фініками

Тушкована курка з фініками

Курка з фініками (основна страва арабів) - це якраз той рецепт, який здивує ваших гостей за святковим столом. Арабська нотка у вашому меню внесе своє яскраве доповнення. Сухофрукти, як і приправи, в східній кухні є основними інгредієнтами, особливо фініки (вони найулюбленіші) і у свіжому, сушеному і у в'яленому вигляді - фрукт користується великою популярністю. Для нас м'ясо з додаванням сухофруктів, на перший погляд здасться незвичайним поєднанням, але спробувавши курку з цим сухофруктом, буде зрозуміло, що в доповненні з соусом - це неймовірно смачно. Східний мотив на вашій кухні стане частим і довгожданим гостем, ось побачите!

Кількість порцій 6
Час приготування 110 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Борошно — 2 ст. л.
  3. 3. Цибуля — 600 г.
  4. 4. Фініки — 200 г.
  5. 5. Курячий бульйон — 700 мл.
  6. 6. Лимонний сік — 5 ст. л.
  7. 7. Маслинова олія — 1 ст. л.
  8. 8. Кориця (паличка) — 1 шт.
  9. 9. Куркума — 3 г.
  10. 10. Кумин мелений — 1 ч. л.
  11. 11. Імбир — 1 ч. л.
  12. 12. Перець кайенський — за смаком
  13. 13. Кінза — 20 г.
  14. 14. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку зробити суміш, в якій будуть змочуватися шматочки курки: борошно просіяти, до нього додати сіль і перець. Тушку помити і нарізати на порційні шматки. Далі обваляти їх в приготованій суміші.

  2. Обсмажити м'ясо в каструлі на середньому вогні (за часом це приблизно 15 хвилин). Коли скоринка підрум'яниться, перекласти птицю в чисту посудину.

  3. У каструлі, де готувалася курка, обсмажити цибулю. До неї додати прянощі: кумин, імбир, корицю, куркуму, кайенський перець і готувати до появи аромату (близько 1 хвилини).

  4. Залити суміш із цибулі та спецій бульйоном і лимонним соком, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.

  5. Зверху цибулі викласти шматочки курки і на середньому вогні тушкувати 20 хвилин, якщо м'ясо не повністю приготується за цей час, то можна його тушкувати ще хвилин десять. Готову курочку перекласти на тарілку.

  6. У сік, який утворився та загустів, додати фініки і 2 ст. л. лимонного соку. Готувати 3 хвилини, для того, щоб фініки як слід розігрілися. Полити курку, отриманим соусом і посипати її кінзою.