Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь російська випічка зима › Торт "Три сестри"
Торт "Три сестри"

Торт "Три сестри"

Примхливими і капризними бувають не тільки справжні принцеси, але також маленькі діти і навіть чоловіки. Ось, думаєш, спечу я своїм домашнім тортик ... Так один вимагає горішків, інший любить випічку з маком, третій обожнює смак кураги. Три торта, звичайно, спекти не вийде, а от три коржі - заради коханих - можна. Тим більше, що, за цим рецептом вони виходять трохи "вологими", м'якими, в міру солодкими - загалом, суцільне задоволення. Якщо, наприклад, у вашій сім'ї є пристрасний любитель шоколаду, ви можете приготувати і шоколадний корж, додавши в тісто трохи какао. А якщо ніхто не любить курагу, використовуйте чорнослив або родзинки. І навіть з кремом можна експериментувати - не обов'язково робити сметанний, можна приготувати його і із згущеного молока з маслом. Загалом, цей торт - знахідка для тих, хто обожнює кулінарні експерименти, але без ризику. Якщо ви хочете святковіший варіант, не забудьте відкласти трохи горішків, кураги або чорносливу для прикраси.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 2 склянки
  3. 3. Сметана 25-30% — 860 г
  4. 4. Сода — 1,5 ч.л.
  5. 5. Борошно — 3 склянки
  6. 6. Крохмаль — 3 ст.л
  7. 7. Волоські горіхи — 0,5 склянки
  8. 8. Мак — 0,5 склянки
  9. 9. Курага або чорнослив — 0,5 склянки
  10. 10. Ванільний цукор — 2 ч.л.
  11. 11. Вершкове масло для змазування форми — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Волоські горіхи порізати.

  2. Чорнослив або курагу залити окропом, залишити на 20 хвилин  до набрякання. Потім дрібно нарізати.

  3. Мак промити, залити чистою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім відварити на повільному вогні, періодично помішуючи і знімаючи пінку, приблизно 20-30 хвилин. Скинути мак на марлю, дати стекти рідині, потім добре віджати.

  4. Для коржа з волоськими горіхами в миску розбити 1 яйце, всипати 0,5 склянки цукру і злегка збити. Додайте 120 г. сметани, перемішати. Туди ж всипати соду, ще раз перемішати і зачекати деякий час, щоб почалася реакція.

  5. Потім в цю масу просіяти борошно і крохмаль, перемішати до однорідності. Всипати волоські горіхи і ще раз перемішати. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.

  6. Духовку розігріти до 180°C.

  7. Форму для торта змастити вершковим маслом і влити тісто. Випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - готовність перевірити дерев'яною паличкою.

  8. Таким чином спекти інші два коржі, в один додавши мак, в іншій - курагу або чорнослив. Всі три коржі добре остудити.

  9. Для крему сметану і цукор, які залишилися збити до пишної маси (за бажанням можна також додати ванільний цукор).

  10. Кожен корж злегка наколоти зверху виделкою в декількох місцях. Викласти перший корж, промазати сметанним кремом, зверху покласти другий, знову промастити і укласти останній корж. Верх торта можна також промазати кремом. Крім того, можна додатково просочити коржі сиропом. Прикрасити торт на свій смак, дати йому настоятися і подавати.