Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська крупа літо › Теплий салат із кускусом та овочами
Теплий салат із кускусом та овочами

Теплий салат із кускусом та овочами

Щоб завжди залишатися струнким, необхідно правильно харчуватися. Багато людей кажуть про те, що не можна вживати вуглеводи для того, щоб мати хорошу фігуру. Тут необхідно уточнити - вуглеводи потрібно вживати, але тільки правильні. Кускус якраз та крупа, яка складається з правильних вуглеводів. У 100 грамах кускуса міститься більше 72 грам цих вуглеводів, і всього 0.64 грами жирів. Калорійність цієї східної крупи досить велика - 376 ккал, що дозволяє при вживанні кускуса позбутися почуття голоду на тривалий час. Найкорисніший спосіб приготування цієї крупи - готування на пару, що зберігає всі цінні мінеральні речовини і вітаміни в кускусі. Подавати його можна і в гарячому, і в холодному вигляді.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кускус — 120 г.
  2. 2. Бульйон — 200 мл.
  3. 3. Кукурудза — 100 г.
  4. 4. Оливки — 15 шт.
  5. 5. Лимони — 1 шт.
  6. 6. Перець червоний — 1 шт.
  7. 7. Часник — 1 зубчик
  8. 8. Цибуля — 1 шт.
  9. 9. Петрушка — 1 пучок
  10. 10. Оливкова олія — 4 ст. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перець і часник дрібно порызати. Цибулю порізати кубиками.

  2. У сотейнику розігріти 1 ст. л. оливкової олії і обсмажити перець до м'якості. Додати часник і готувати ще пару хвилин.

  3. Додати кускус і готувати, помішуючи, ще хвилини 2. Додати цибулю, перемішати і залити гарячим бульйоном або окропом. Накрити кришкою і залишити на 3-5 хвилин (точний час зазначено на упаковці з кускусом). За цей час кілька разів перемішати, щоб кускус не злипався.

  4. Порізати оливки і петрушку. Потерти цедру лимона.

  5. Готовий кускус заправити оливковою олією, що залишилась, (або додати її на смак), лимонною цедрою, 1 ст. л. лимонного соку (можна і більше, додавати за смаком), сіллю і перцем. Додати кукурудзу (сік злити), оливки і петрушку. Перемішати.

  6. Подавати теплим.