Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній обід осінь › Буряк з хріном і червоною цибулею
Буряк з хріном і червоною цибулею

Буряк з хріном і червоною цибулею

У цьому рецепті рекомендується використовувати запечений в духовці буряк. Фольга допоможе овочу зберегти свою соковитість і не зменшитися в об'ємі. Буряк в запеченому вигляді має переваги у порівнянні з вареним буряком: він більш насичений і солодкий, а значить Ваша страва буде ще смачніше. Крім того запечений буряк зберігає більше корисних речовин. І останній аргумент: запікати буряк (а особливо у фользі) набагато зручніше, ніж варити. Час запікання буряка в духовці безпосередньо залежить від розміру овоча. Найзручніше використовувати буряк середнього розміру. Вибирайте овочі з неушкодженою шкіркою приблизно одного розміру. Буряк обрізати не потрібно, а хвостик можна обрізати, але не дуже коротко.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Буряк — 3 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 100 мл.
  3. 3. Сіль — 1 ч. л.
  4. 4. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  5. 5. Цибуля червона — 3 шт.
  6. 6. Хрін — 70 г.
  7. 7. Оцет бальзамічний — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Буряк ретельно промити під холодною водою, обсушити на паперовому рушнику, загорнути у фольгу, покласти на деко, поставити його в духовку на 105 хвилин, випікати до м'якості. Після чого, витягнути буряк з фольги, остудити.

  2. У мисці змішати оцет, сіль, перець і оливкову олію, додати подрібнену цибулю і хрін. Ретельно перемішати суміш.

  3. Очистити буряк і нарізати тонкою соломкою або маленькими кубиками, додати до цибулі в мисці. Перемішати, накрити миску харчовою плівкою та поставити в холодильник на добу.