Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь вечеря зима › Соус "Божоле"
Соус "Божоле"

Соус "Божоле"

Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.

Кількість порцій 8
Час приготування 20 хв

  1. 1. Яєчний жовток — 1 шт.
  2. 2. Гірчиця — 1 ч. л.
  3. 3. Арахісова олія — 150 мл.
  4. 4. Оливкова олія — 50 мл.
  5. 5. Вино (сухе, червоне) — 120 мл.
  6. 6. Червоний винний оцет — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — щіпка
  8. 8. Цукор — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.

  2. Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.

  3. Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).

  4. Перемішати вінчиком.

  5. Соус можна використовувати відразу.