Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь консервація обід › Солоні лимони
Солоні лимони

Солоні лимони

Одним із найбільш доступних джерел вітаміну С є лимон. Також до його складу входить кальцій, магній, залізо і багато інших найважливіших елементів для підтримки нормального функціонування організму. Саме лимон є головним інгредієнтом запропонованої страви. Ідея засолювати лимони зародилася в Північній Африці, а саме в Марокко, щоб уникнути нестачі в лимонах цілий рік. Протягом місяця під впливом солі і спецій лимон втрачає свою гіркоту і кислоту, при цьому зберігаючи властиву йому свіжість і цитрусовий смак.

Кількість порцій 12
Час приготування 20 хв

  1. 1. Лимони — 1 кг.
  2. 2. Cіль — 300 г.
  3. 3. Оливкова олія — 150 мл.
  4. 4. Лавровий лист — 3 шт.
  5. 5. Чорний перець горошком — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимони вимити і зробити надрізи, наче потрібно їх розрізати на 6 частин, але не дорізати до кінця.

  2. З двох надрізаних лимонів видавити руками сік у літрову банку.

  3. Потім в цю банку укласти всі лимони (і вичавлені). Додати в банку перець, лавровий лист і сіль. Залити зверху оливковою олією і закрити щільно кришкою.

  4. Витримувати лимони в банці треба не менше місяця, після чого можна додавати ці лимони в несолодкі страви.