Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська другі страви рис › Різото з шампанським, креветками і гребінцями
Різото з шампанським, креветками і гребінцями

Різото з шампанським, креветками і гребінцями

Різото з шампанським, креветками і гребінцями - цікавий варіант приготування різото. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису для цієї традиційної італійської страви. Рис підійде дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Головне в приготуванні різото - спосіб приготування рису. Тепер докладніше про спосіб. Додавати в рис бульйон потрібно порціями, поступово, помішуючи, даючи час кожній порції бульйону вбратися в рис. Так ви зможете домогтися кремової консистенції різото. Для ще більшої "кремовості" на останньому етапі приготування у страву додають тертий пармезан. Різото з морепродуктами виходить смачним і ніжним. До того ж виглядає страва ефектно і нарядно.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Масло вершкове — 2 ст. л.
  2. 2. Цибуля зелена — 50 г.
  3. 3. Рис — 120 г.
  4. 4. Шампанське сухе — 200 мл.
  5. 5. Бульйон курячий — 400 мл.
  6. 6. Гребінці морські — 230 г.
  7. 7. Сир пармезан — 50 г.
  8. 8. Креветки очищені — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду з вершковим маслом на середньому вогні. Всипати подрібнену цибулю, обсмажувати протягом 1 хвилини. Додати рис, обсмажувати ще 2 хвилини.

  2. Влити в сковороду шампанське, продовжувати готувати, поки рідина не випарується, при цьому постійно помішуючи.

  3. Поступово вливати бульйон, постійно змішуючи, давати рідині випаровуватися, протягом 15 хвилин.

  4. Додати в рис креветки і гребінці, готувати ще 5 хвилин. Додати за смаком сіль і перець, додати тертий пармезан.