Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка європейська картопля › Картопляний гратен із перцями та цибулею
Картопляний гратен із перцями та цибулею

Картопляний гратен із перцями та цибулею

Дуже простий у приготуванні овочевий гратен із картоплі і солодкого перцю. Страва є дієтичною, бо в ній не використовується велика кількість твердого сиру, на відміну від класичного гратену. Хоча, звичайно, можете його додати. Вершки бажано використовувати 10% жирності, щоб не додавати непотрібної калорійності страві. Не зайвим буде додати в молоко мускатний горіх та інші спеції, наприклад, італійські трави. За бажанням, можна додати нарізані гриби. Особливо в цьому випадку підійдуть печериці. Додати можна й інші овочі, наприклад, броколі, кабачки, баклажани, цукіні, помідори інше.

Кількість порцій 8
Час приготування 85 хв

  1. 1. Перець солодкий — 680 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 450 г.
  3. 3. Картопля — 1,4 кг.
  4. 4. Олія рослинна — 10 мл.
  5. 5. Молоко — 150 мл.
  6. 6. Вершки — 300 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 190°C. Перці помити, очистити від насіння. Покласти перці в духовку і запікати близько 10 хвилин.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти трохи олії в сковороді, обсмажити цибулю. Форму змастити олією.

  3. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Покласти картоплю в каструлю, налити молока і вершків. За смаком додати сіль і перець. Довести до кипіння, додати цибулю.

  4. Викласти у форму перці, залити картопляною сумішшю. Поставити форму в духовку і запікати близько 45-60 хвилин. Перед подачею трохи охолодити.