Пиріг з горіховою начинкою
- 1. Вершкове масло або маргарин — 200 г
- 2. Цукор — 250 г
- 3. Яйця — 2 шт.
- 4. Розпушувач — 2 ч.л.
- 5. Борошно — 400 г
- 6. Вершки 30-35% — 200 мл
- 7. Мед — 2 ст.л.
- 8. Волоські горіхи — 350 г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'якше, а потім розтерти його зі 100 г. цукру.
Додати яйця і перемішати.
В отриману масу просіяти розпушувач і борошно та замісити тісто.
Покласти його в пакет або загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.
Тим часом приготвати начинку. Горіхи порізати ножем не сильно дрібно.
На суху сковороду всипати цукор, що залишився. Нагрівати його на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він не розплавиться (це займе близько 20 хвилин). Слідкувати, щоб він не підгорів. Цукор повинен стати коричневим, але не горілим.
Потім поступово влити вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи.
Туди ж влити мед і все перемішати. Отриману масу довести до кипіння.
Додати горіхи, добре перемішати і відкласти масу з вогню.
Тісто вийняти з холодильника і розділити на дві частини.
Духовку разігріти до 180°C.
Форму змастити вершковим маслом або застелити пергаментовим папером. Викласти одну частину тіста, розрівняти і сформувати бортики заввишки 3 см.
На тісто викласти горіхову начинку і розрівняти її.
Тісто, що залишилося розкачати і накрити ним начинку, краї затиснути.
Випікати пиріг у розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перед подачею остудити і при бажанні посипати цукровою пудрою.