Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь › Паелья з морепродуктами
Паелья з морепродуктами

Паелья з морепродуктами

Паелья - це заморський іспанський плов. Асорті морепродуктів: креветки, кальмари, мідії і риба. Зберегти інтригу вам вдасться від початку і до кінця готування: по черзі підключаючи до процесу кожен морський інгредієнт, а наприкінці залити рис з відвару креветок і соком черепашок. У іспанців існує традиція - готувати страву щонеділі, і збираючись всією сім'єю ласувати прекрасним обідом. Дуже тремтливо ​​вони відносяться до паельї ще з 18 століття. Тоді й не підозрювали, що саме їх морський делікатес незабаром стане символом країни, їх візитною карткою і традиційною їжею. На обідньому столі ця страва створює відчуття свята та екзотики, і чесно кажучи, не є частим гостем у повсякденному житті українців.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Рис — 500 г.
  2. 2. Філе риби — 250 г.
  3. 3. Креветки (великі) — 12 шт.
  4. 4. Мідії — 12 шт.
  5. 5. Восьминіг — 12 шт.
  6. 6. Кальмар — 200 г.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Часник — 1 зуб.
  9. 9. Червоний солодкий перець — 1/2 шт.
  10. 10. Морква — 1 шт.
  11. 11. Селера — 1 стебло
  12. 12. Зелений горошок — 100 г.
  13. 13. Орегано — 1/2 ч. л.
  14. 14. Бульйон — 1 л.
  15. 15. Петрушка — пучок
  16. 16. Шафран — щіпка
  17. 17. Олія — 150 мл.
  18. 18. Помідор — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе білої риби нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Відставити і перейти до креветок.

  2. Креветки розділити на 2 частини: одна - очищена, інша - неочищена (видаляються тільки кишки). Другу частину (неочищену) обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору.

  3. Приготувати відвар. Панцирі і голови "очищених" креветок обсмажити на вершковому маслі, залити 350 мл. води. Уварити. Після - процідити. Креветковий відвар готовий!

  4. Наступний на черзі кальмар. Очищені від шкірки кальмари обсмажити.

  5. Перейти до мідій і інших ракушок. Їх помістити в каструлю. Нагріти. Залишити під кришкою.

  6. Підготувати цибулю, червоний перець, часник, селеру, моркву і помідори. Спасерувати на олії цибулю, перець, а потім часник. Потім додати моркву і селеру, нарізані як і усі овочі - кубиками. В останню чергу підкинути помідори (без шкірки і насіння). Перемішати. Пасерувати 3 хвилини.

  7. Коли овочі будуть готові, насипати до них рис. Обсмажити пару хвилин і додати горошок. Приправити орегано (материнкою).

  8. У бульйон додати шафран. Дати розчинитися. Залити рис сумішшю із бульйону і креветкового відвару. А також в суміш можна додати сік ракушок, який вони виділили, настоюючись у каструлі. Готувати рис на сильному вогні 5 хвилин.

  9. Викласти на рис рибу (раніше підготовлену), кальмари, креветки. На слабкому вогні варити ще 15 хвилин.

  10. На поверхню паельї викласти креветки обсмажені (неочищені, в панцирі) і половинки ракушок. Готувати пару хвилин. Потім вимкнувши вогонь, дати настоятися 10 хвилин.

  11. Подавати в сковороді, присипавши петрушкою. Паелья готова!