Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий борошно › Вівсяний хліб
Вівсяний хліб

Вівсяний хліб

Дріжджове тісто - це одне із найдревніших видів тіста. Дріжджі - це грибки, які розмножуються і забезпечують підіймання тіста. Для того, щоб цей процес почався, дріжджовим грибкам необхідна "підкормка" - борошно, трохи рідини і час. Дуже багато господинь бояться замішувати дріжджове тісто, посилаючись на те, що воно далеко не завжди піднімається і не виходить таким, як треба. Ми запевняємо вас, що за нашим рецептом у вас вийде найчудовіший вівсяний хліб. До того ж, вівсяний хліб набагато кращий пшеничного. Це пов'язано з тим, що останній більш калорійний. А якщо ви стежите за своєб вагою, то зайві калорії вам ні до чого.

Кількість порцій 1
Час приготування 270 хв

  1. 1. Борошно пшеничне грубого помолу — 330 г.
  2. 2. Вівсяні пластівці — 55 г.
  3. 3. Молоко — 3 ст. л.
  4. 4. Олія соняшникова нерафінована — 3 ст. л.
  5. 5. Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
  6. 6. Вода — 190 мл.
  7. 7. Мед — 25 г.
  8. 8. Сіль — 7 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У 100 мл. від загальної кількості теплої води замочити пластівці на 10 хвилин.

  2. У глибоку миску всипати борошно, дріжджі, сіль і ретельно перемішати. У центрі миски зробити ямку, вилити в неї молоко і мед, перемішати ложкою до розчинення меду в молоці. Додати в миску пластівці і соняшникову олію.

  3. Поступово влити в миску воду, що залишилася, невеликими порціями, замішуючи тісто. Готове тісто замісити на твердій поверхні, трохи покритій борошном.

  4. Глибоку миску змастити соняшниковою олією і покласти в неї тісто. Накрити миску з тістом плівкою, залишити на 1,5 години до збільшення об'єму в 2-3 рази.

  5. Тісто знову замішувати протягом 5 хвилин, після залишити ще на 1,5 години.

  6. Готове тісто покласти на робочу поверхню, обережно розтягнути краї в сторони, формую квадрат. Тісто не м'яти і не притискати, для збереження бульбашок повітря в ньому.

  7. Краї тіста загорнути до центру і трохи притиснути. Обережно скрутити в рулет, защипуючи краї. Перевернути донизу швом, трохи ще раз прокатати.

  8. Викласти тісто на пергамент, присипаний борошном, накрити, залишити на 30-40 хвилин.

  9. Злегка змочити водою тісто, зробити надрізи, посипати вівсяними пластівцями.

  10. Випікати при температурі 200°C перші 10 хвилин з парою (поставити під деко ємність з гарячою водою). Після, воду прибрати, залишити духовку відкритою на 2 хвилини, продовжити випікати хліб ще 20 хвилин до рівномірного коричневого кольору.

  11. Залишити хліб на 1-1,5 години охолонути, після цього можна розрізати.