Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь травневі свята овочі › Овочеві нагетси
Овочеві нагетси

Овочеві нагетси

Овочеві нагетси - це легка холодна закуска або гарнір до основних страв, до м'яса і риби. Блюдо для прихильників правильного і здорового харчування, в ньому міститься мінімум калорій, так як до складу входять тільки овочі: броколі, морква, картопля, цибуля, які запікаються в духовці, а не смажаться на сковороді. А якщо не вмочувати нагетси в яйця, то вони можуть стати повністю пісною стравою. Гірчиця в даному рецепті додає нагетсам особливу пікантну родзинку. Їх можна готувати про запас і зберігати в морозильній камері. Готові нагетси подають з соусом або кетчупом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 2 шт
  2. 2. Морква — 3 шт.
  3. 3. Броколі — 250 г.
  4. 4. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 зубчик
  6. 6. Оливкова олія — 30 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Гірчиця — 2 ч. л.
  10. 10. Борошно — 60 г.
  11. 11. Яйця — 2 шт.
  12. 12. Панірувальні сухарі — 60 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У шкірці відварити картоплю і окремо броколі. Нарізати цибулю півкільцями. Морквину очистити і нарізати кружальцями. Часник дрібно нарізати.

  2. У сковороді розігріти масло і додати цибулю. Обсмажити 3 хвилини. Додати часник. Смажити ще 2 хвилини.

  3. Додати моркву. Тушкувати 10 хвилин. Овочі остудити.

  4. Яйця збити віночком. Деко застелити пергаментом. Овочі викласти в подрібнювач.

  5. Посолити, поперчити і добавити гірчицу. Добре перемішати.

  6. З тіста руками сформувати кульки. Кожну кульку вмочити в яйце, борошно, сухарі.

  7. Викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин при 200°C. Перегорнути, запікати ще 10 хвилин.