![Мус із курячої печінки з коньяком](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.1c3dbe7028c7f1ca2b7eaa5e096765eb.350x350.jpeg)
Мус із курячої печінки з коньяком
Мус із курячої печінки з коньяком за зовнішнім виглядом нагадує звичайний паштет із курячої печінки, але відмінності його за смаковими якостями незаперечні. Спробувавши приготований мус, Ви відразу ж відчуєте його ніжну структуру, яка виходить завдяки додаванню збитих вершків. Щоб ще підсилити це відчуття ніжного крему - можна протерти мус через сито. Коньяк додає в блюдо свою неповторну смакову нотку. При подачі до столу мус із курячої печінки можна помістити в тарталетки або намазати на тости.
- 1. Печінка куряча — 450 г.
- 2. Цибуля зелена — 2 ст. л.
- 3. Коньяк — 70 мл.
- 4. Вершки збиті — 70 мл.
- 5. Сіль — 0,5 ч. л.
- 6. Перець чорний духмяний мелений — 5 г.
- 7. Перець чорний мелений — 5 г.
- 8. Масло вершкове — 120 г.
- 9. Кмин мелений — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Печінку нарізати середніми шматочками. Розігріти сковороду на вогні, покласти 2 ст. л. вершкового масла, розтопити, викласти на сковороду печінку і подрібнену зелену цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, перекласти в блендер.
Налити в сковороду коньяк, готувати, поки об'єм не зменшиться до 3 ст. л. Після чого, перелити його в блендер.
Також в блендер додати вершки, всипати спеції, подрібнити до однорідної маси.
Додати в блендер залишки вершкового масла кімнатної температури, повторно збити.
Перетерти масу через сито, за смаком додати сіль і перець. Викласти в банку, накрити пергаментом, поставити в холодильник на 2-3 години.