Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь вершки обід літо › Лаймовий мус
Лаймовий мус

Лаймовий мус

Слово "мус" в перекладі з французької - "піна". Саме із французької кухні прийшли до нас рецепти мусів. Інгредієнти для приготування мусів спочатку потрібно подрібнити до отримання однорідної маси, а потім збити в піну. Щоб зберегти цю піноподібну структуру мусу застосовують желюючі речовини - желатин, агар, яєчні білки, манну крупу. У запропонованому рецепті використовують желатин і яєчні білки. Основні інгредієнти нашого мусу - цедра і сік лаймів. Крім цього свої смакові нотки додадуть в лаймовий мус яєчні жовтки і вершки. Збита маса викладається в форму і охолоджується. Залишається прикрасити приготований лаймовий мус збитими вершками і смачний, ніжний десерт готовий.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Желатин — 5 ч. л.
  2. 2. Лайм — 5 шт.
  3. 3. Цукор — 350 г.
  4. 4. Вершки — 450 г.
  5. 5. Яйця — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати цедру і сік лаймів, яєчні жовтки і цукор. На водяній бані збити суміш до загустіння.

  2. Замочити желатин в холодній воді до набрякання. Зайву воду злити.

  3. Додати 1 ч. л. соку лайма, розчинити желатин при слабкому нагріванні. Трохи охолодити, змішати з муссовою сумішшю до утворення однорідної маси.

  4. Збити 300 г. вершків до отримання густої маси, додати в мус. Збити яєчні білки і швидко ввести їх в мус.

  5. Вилити суміш у форму і витримати в прохолодному місці до застигання.

  6. Викласти на блюдо, зануривши форму в гарячу воду. Збити вершки і за допомогою кондитерського шприца оформити верх мусу.