Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви осінь › Кистибий з картоплею і зеленою цибулею
Кистибий з картоплею і зеленою цибулею

Кистибий з картоплею і зеленою цибулею

Кистибий – традиційна старовинна страва, що вийшла завдяки злиттю кращих кулінарних традицій татарської та башкирської кухонь. Вона являє собою прісний борошняний коржик, змащений вершковим маслом, з рясною начинкою всередині. Найбільш популярна начинка – пшенична каша, овочеве рагу або картопляне пюре (віднедавна). Начинку кладуть на одну половинку коржа, потім накривають другою частиною, тому з вигляду кистрибий нагадує невеликий пиріг з незащіпленними краями. Якщо Ви дотримаєтесь всієї технології приготування страви, коржі вийдуть пишними, еластичними і ні в якому разі не сухими. Здивуйте домочадців цією споконвічно татарською стравою. Можемо гарантувати: вони залишаться задоволені.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вода — 200 мл.
  2. 2. Молоко — 100 мл.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Борошно пшеничне — 500 г.
  5. 5. Картопля — 1 кг.
  6. 6. Цибуля зелена — 100 г.
  7. 7. Масло вершкове — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, залити холодною водою і відварити до напівготовності. Злити воду, розім'яти картоплю на пюре. Зелену цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Додати цибулю до пюре і перемішати.

  2. Змішати воду, молоко, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто і дати йому відпочити близько 15 хвилин. Розкачати тісто в коржі діаметром близько 20 см.

  3. Суху сковороду розігріти. Обсмажити коржі на сковороді. Кожен коржик змастити вершковим маслом з двох сторін і скласти навпіл. Покласти в середину пюре і подавати.