Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита десерти обід › Цукерки "Домашні"
Цукерки "Домашні"

Цукерки "Домашні"

У перекладі з латинської "цукерка" означає "приготоване зілля". Цікава історія цукерок. Відомо, що вперше цукерки почали робити в Єгипті з меду і фініків, а на Сході їх робили з плодів інжиру і мигдалю. Хочете порадувати близьких? Зробіть для них сюрприз і приготуйте цукерки "Домашні" по запропонованому рецепту. Перевага приготування цукерок у домашніх умовах полягає в тому, що використовуються натуральні компоненти, без барвників та консервантів, а за зовнішнім виглядом і смаковими якостями приготовані своїми руками цукерки не поступаються покупним.

Кількість порцій 12
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молочний шоколад — 150 г.
  2. 2. Згущене молоко — 1 банка
  3. 3. Горіхи (будь-які) — за смаком
  4. 4. Сир Маскарпоне — 3 ст. л.
  5. 5. Печиво (будь-яке) — 100 г.
  6. 6. В'ялена вишня — 50 г.
  7. 7. Яйце — 1 шт.
  8. 8. Вершкове масло — 1 ст. л.
  9. 9. Молоко — 50 мл.
  10. 10. Желатин — 1 ч. л.
  11. 11. Цукор — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.

  2. Шоколад (100 г.) розлити в маленькі формочки, залишивши трохи місця в формочці, і поставити в морозилку на 30 хвилин.

  3. Для приготування начинки "Пташине молоко" желатин замочити в 50 мл. води.

  4. Відокремити жовток від білка. Жовток розтерти з цукром. Додати молоко і ретельно перемішати.

  5. Поставити цю суміш на водяну баню, варити до загустіння. Охолодити.

  6. Додати масло і перемішати.

  7. Желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити до кімнатної температури.

  8. Додати до нього жовткову масу і перемішати.

  9. Збити білок. Додати в жовткову масу, акуратно перемішати.

  10. Для начинки Тірамісу, печиво поламати на дрібні шматочки. Змішати з Маскарпоне.

  11. У формочки з шоколадом викласти варене згущене молоко. Додати горішок.

  12. Слідом викласти начинку Тірамісу. Зверху покласти вишню.

  13. В іншу формочку викласти начинку Пташине молоко. Заповнити всі формочки.

  14. На масу вилити шоколад (50 г.), розрівняти, поставити в морозилку на 5-6 годин.