Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита китайська весна › Китайський суп з фрикадельками і деревними грибами
Китайський суп з фрикадельками і деревними грибами

Китайський суп з фрикадельками і деревними грибами

Незважаючи на те, що китайські господині використовують для приготування першого приблизно ті ж продукти, що і ми з вами (м'ясо, птиця, капуста), смак традиційних домашніх супів нам не здасться банальним, адже в їхньму складі зустрічаються ще й такі компоненти як, наприклад, водорості або сухі деревні гриби. До речі, китайці вважають, що використання сухих складових у супі навіть бажаніше, оскільки це робить смак бульйону більш насиченим. Давайте перевіримо це на практиці і приготуємо китайський традиційний суп із фрикадельками зі свинини, деревними грибами і капустою.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Свинина (філе) — 250 г
  2. 2. Яйця — 1 шт.
  3. 3. Деревні гриби муер — 15 г
  4. 4. Пекінська капуста — невеликий кочан
  5. 5. Рисова вермішель — 50 г
  6. 6. Цибуля (маленька) — 1 шт.
  7. 7. Корінь імбиру — 0,5 см
  8. 8. Сіль — 1 ч.л.
  9. 9. Чорний перець — 1 г
  10. 10. Крохмаль — 1 ст.л.
  11. 11. М'ясний бульйон — 1 л
  12. 12. Кунжутна олія — 0,5 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби замочити, як зазначено на упаковці.

  2. М'ясо з цибулею і коренем імбиру дуже дрібно порубати (можна зробити це за допомогою подрібнювача).

  3. Крохмаль розвести в невеликій кількості холодної води.

  4. У чашку викласти рублене м'ясо, влити крохмаль, 100 мл. м'ясного бульйону, вбити яйце і додати 1/4 ч.л. солі. Все як слід перемішати.

  5. У глибоку сковороду влити решту бульйону, на сильному вогні довести його до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого.

  6. З фаршу сформувати фрикадельки діаметром 2 см. і опустити їх в киплячий бульйон.

  7. Трохи проварити, зняти піну, що утворилася, покласти у бульйон гриби муер і влити воду, в якій їх замочували.

  8. З капусти повністю зняти верхній шар листя, зберігши тільки серцевину - саме вона знадобиться для супу. Покласти отриману сердцевинку в бульйон і продовжувати варити. Ввести рисову вермішель і ще трохи проварити.

  9. Коли бульйон знову закипить, додати чорний перець і ще 1/4 ч.л. солі. У самому кінці готування, коли капуста і фрикадельки добре зваряться, влити кунжутну олію.

  10. Китайські супи заведено подавати на стіл у великій супниці. Можна посипати суп дрібно нарізаною зеленою цибулею.