Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь блендер європейська › Вишуканий грибний суп
Вишуканий грибний суп

Вишуканий грибний суп

Готові посперечатися, що такого дивовижного грибного супу вам ще ніколи не доводилося куштувати! Якщо у вас запланований урочистий обід чи романтична вечеря, наш аристократичний суп підійде якнайкраще. Для його приготування використовуються два види грибів, що дарує бульйону особливо глибокий смак і аромат, і два види сиру: один надає супу чудову текстуру, другий - з пліснявою - вишуканості. Не забудьте подати до нашого грибного супу золотисті хрусткі сухарики, вони доповнять смакові відчуття. Насолоджуйтеся цією їжею!

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Білі гриби (сушені) — 50 г
  2. 2. Печериці — 300 г
  3. 3. Плавлений сир — 200 г
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Сир з пліснявою — 150 г
  6. 6. Батон — 150 г
  7. 7. Рослинна олія для підсмажування — 100 мл
  8. 8. Часник — 3 зубчики
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сушені гриби залийте гарячою водою і залиште на 30 хвилин.

  2. Тим часом цибулю наріжте кубиками. У каструлі розігрійте частину рослинної олії та обсмажте в ньому цибулю до м'якості.

  3. З грибів злийте воду, трохи відіжміть їх, при необхідності наріжте на шматочки. Додайте гриби в каструлю до цибулі і залийте 2,5 л холодної води.

  4. Доведіть воду до кипіння, посоліть, поперчіть за смаком, трохи зменшіть вогонь і проваріть все протягом 30 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, подрібніть гриби і цибулю прямо в бульйоні за допомогою блендера.

  5. Печериці почистіть і наріжте тонкими шматочками.

  6. Знову поставте каструлю з супом на вогонь, додайте печериці та продовжуйте варіння ще 10 хвилин.

  7. Потім додайте плавлений сир, перемішайте бульйон до розчинення сиру і зніміть каструлю з вогню.

  8. Сир з пліснявою і батон наріжте дрібними кубиками.

  9. Часник пропустіть через часниковий прес і з'єднайте з рештою рослинної олії. Перемішайте і дайте настоятися протягом 15 хвилин.

  10. Потім цю олію з часником влийте на сковороду, розігрійте. Викладіть нарізаний батон і обсмажте до золотистого кольору.

  11. Безпосередньо перед подачею додавайте до супу сухарики і сир з пліснявою. У кожну тарілку при бажанні можна також покласти трохи зелені.