Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви літо › Хумус із цукіні
Хумус із цукіні

Хумус із цукіні

Середземноморська страва хумус являє собою пюреобразну вегетаріанську закуску, класичний рецепт якої включає турецький горох нут, розбавлений оливковим і кунжутним маслами і лимонним соком. Також додається велика кількість різноманітних спецій і прянощів. Подається страва з запеченими або сирими овочами і як соус до лавашу або питі. Страва настільки смачна, легка і корисна, що араби їдять хумус на сніданок, обід і вечерю. У пропонованому рецепті основу пасти становить цукіні. Цей овоч надає страві приємний зеленуватий колір. Така собі літня версія традиційного хумусу. Маючи неповторний аромат, хумус з цукіні припаде до душі всім членам Вашої родини.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Цукіні — 2 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 2 ст. л.
  3. 3. Сік лимонний — за смаком
  4. 4. Кунжут — 1 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Гвоздика мелена — 1 г.
  7. 7. Перець червоний мелений — 2 ч. л.
  8. 8. Кмин — 2 ч. л.
  9. 9. Кінза — 1 пучок
  10. 10. Перець болгарський — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кунжут перемолоти в кавомолці.

  2. Цукіні ретельно промити, після разом із шкіркою нарізати кубиками, покласти в блендер разом із іншими інгредієнтами, в тому числі і кунжутом.

  3. Подрібнити суміш у блендері до стану пюре.

  4. При подачі викласти хумус в мисочку, присипати зверху червоним і чорним перцем, подавати з часточками болгарського перцю і кінзою.