Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь угорська літо › Угорський яблучний пиріг
Угорський яблучний пиріг

Угорський яблучний пиріг

Досить оригінальний рецепт яблучного пирога. Він дуже популярний в Угорщині, і, напевно, ви зможете зустріти його майже в будь-якому місцевому кафе і ресторанчику. Але навіщо ж їхати так далеко, щоб спробувати і насолодитися цим прекрасним десертом, якщо його досить просто приготувати і вдома? Особливо він буде цікавий тим, хто не дуже "дружить" з тістом, адже в даному пирозі в ролі тіста всього лише змішані сухі інгредієнти – манна крупа, борошно, цукор, розпушувач. І невелика порада: якщо ви любите спеції, то за смаком можете додати (крім кориці, зазначеної в рецепті) ваніль і трохи мускатного горіха. А яблука, які ідеально підійдуть – це кисло-солодкі сорти.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 130 г
  2. 2. Цукор — 150 г
  3. 3. Крупа манна — 160 г
  4. 4. Розпушувач — 7 г
  5. 5. Кориця — 7 г
  6. 6. Яблука — 7 шт.
  7. 7. Масло вершкове — 120 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці просіяне борошно, манку, цукор, корицю і розпушувач. Яблука помити, очистити, видалити серцевину. Натерти очищені яблука на крупній тертці.

  2. У форму для випікання викласти пергаментний папір і змастити його вершковим маслом. На дно форми висипати частину сухарів. На сухарі викласти натерті яблука. По черзі викладати шарами сухарі і яблука, щоб верхнім вийшов шар з сухарями.

  3. Духовку розігріти до 180 градусів. Дуже холодне масло натерти на крупній тертці, щоб воно не встигло розтанути і посипати ним верхній шар з сухарями. Поставити форму в розігріту духовку і випікати близько 50 хвилин до золотистої скоринки.