Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка яйця весна › Гурійські пиріжки
Гурійські пиріжки

Гурійські пиріжки

Новий Рік та Різдво однаково люблять в усіх куточках світу. І Грузія не є винятком. Традиційне новорічне застілля, вишукані страви - це напевно спільні риси, які характерні для всіх країн світу в Новий Рік. Відмінні риси - це те, що кожна країна має свої відмінні від інших національні новорічні страви. Як наприклад, гурійський пиріжки. Вони є особливим атрибутом Різдва в Грузії. А ще в деяких грузинських сім'ях існує традиція всередину одного пиріжка класти монетку, тому вважається кому попадеться такий пиріжок монетка принесе велику удачу на весь рік. Спробуйте спекти такі пиріжки і відчути новорічні традиції Кавказу.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 800 г.
  2. 2. Мацоні (або кисле молоко) — 500 мл.
  3. 3. Сулугуні — 500 г.
  4. 4. Молоко — 200 мл.
  5. 5. Яйця — 12 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 100 г.
  7. 7. Соняшникова олія — 150 мл.
  8. 8. Сметана — 2 ст. л.
  9. 9. Сухі дріжджі — 1 ст. л.
  10. 10. Цукор — по вкусу
  11. 11. Сіль — по вкусу
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко злегка підігріти, додати дрібку цукру, дріжджі, 1 ст. л. соняшникової олії і 100 г. борошна. Перемішати і залишити на 1 годину.

  2. Додати мацоні, решту борошна, 1 яйце. Замісити тісто.

  3. Додати розтоплене вершкове масло і сіль. Добре замісити.

  4. Сир натерти. 10 яєць зварити вкруту, розрізати уздовж навпіл.

  5. Тісто розділити на 10 частин. Розкачати одну частину в тонкий млинець, покласти на середину 2 ст. л. сиру і 2 половинки яйця. Скатати млинець в рулет, кінці підвернути. Так само приготувати усі пиріжки.

  6. Укласти пиріжки на змащене соняшниковою олією деко, змастити їх сумішшю жовтка і сметани і поставити в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.