Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь блендер перші страви літо › Холодний суп гаспачо з моцарелою
Холодний суп гаспачо з моцарелою

Холодний суп гаспачо з моцарелою

Якщо вам захотілося чогось нестандартного і не зовсім традиційного, тоді можете приготувати чудову страву іспанської кухні. Гаспачо - це холодний суп з перетертих помідорів. Гаспачо прийшло до нас з Андалузії. Виникла страва гаспаччо досить давно. На півдні Іспанії прості люди часто готували страву, в якій змішували воду, оливкову олію, оцет, черствий хліб і часник. Така нехитра страва була повсякденною їжею бідних людей, які не знали як і чим прохарчуватися на плантаціях. Сьогодні цей "суп бідняків" - гаспачо став дуже актуальним, модним і популярним. У кращих ресторнах він вже коштує недешево і не вважається тепер їжею бідняків. Все змінюється з плином часу...  Подавати суп гаспачо найкраще з грінками .

Кількість порцій 5
Час приготування 10 хв

  1. 1. Помідори — 1 кг.
  2. 2. Сир Моцарела — 140 г.
  3. 3. Бальзамічний оцет — 2 ст. л.
  4. 4. Цукор — 2 ч. л.
  5. 5. Оливкова олія — 1 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Базилік — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З усіх помідорів необхідно акуратно зняти шкірку, а потім нарізати на середні шматочки.

  2. Скласти шматочки помідорів в чашку для блендера. Туди ж додати бальзамічний оцет, оливкову олію, цукор і все посолити за смаком.

  3. Перебити інгредієнти блендером до однорідної маси.

  4. Моцарелу порізати на середні шматочки.

  5. Розкласти по тарілках шматочки сиру і залити їх раніше приготованою масою із помідорів. Зверху прикрасити листочком базиліка.