Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь узбецька обід весна › Смажені пельмені по-узбецьки
Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

Шалено смачне і ситне блюдо узбецької кухні з неповторним смаком соковитого м'яса та ароматом зелені. Пельмені по-узбецьки не відварюються як у більшості інших рецептів їх приготування, а смажаться у великій кількості рослинного масла у фритюрниці або в сковорідці, повної киплячого рослинного масла. Для начинки бажано брати баранину, але можна і яловичину, ще можна додати у фарш зелені, наприклад, базилік. Перед подачею на стіл готові пельмені кладуть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Подають смажені пельмені по-узбецьки, як гарячу закуску, з простоквашею або, як основне блюдо, з бульйоном або шурпою.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. М'ясо — 300 г.
  3. 3. Яйце куряче — 1,5 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 3,5 шт.
  5. 5. Вода — 3,5 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1,5 ч. л.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розбити яйце в миску, влити воду і всипати 1 ч. л. солі, збити виделкою до однорідності, поступово додавати борошно, замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 10-25 хвилин. Після чого, розкачати тісто, вирізати кружальця для майбутніх пельменів.

  2. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, додати до фаршу, посолити і поперчити за смаком.

  3. Посуд розігріти до 100°С. Обсмажити в ній фарш до готовності. Прибрати з вогню, накрити кришкою, остудити не виймаючи фарш із посудини.

  4. Викласти готовий фарш на приготоване тісто, сформувати пельмені, обсмажити у фритюрі.