Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь обід зима › Кекси з вишнею і ваніллю
Кекси з вишнею і ваніллю

Кекси з вишнею і ваніллю

Кекси з вишнею і ваніллю - смачна, ніжна, повітряна випічка з ванільним ароматом і вишневою кислинкою, солодке частування для домашнього чаювання. Процес приготування не викличе утруднень навіть у кулінара-початківця. Все просто, зрозуміло і швидко, а результат не засмутить. Приготувавши кекси з вишнею і ваніллю в перший раз, будете повертатися до цього рецепту не один раз. Порада: в залежності від пори року можна використовувати вишню свіжу, консервовану або заморожену.

Кількість порцій 12
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Сметана — 200 г.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Цукор — 140 г.
  6. 6. Консервована вишня — 100 г.
  7. 7. Ванільний цукор — 10 г.
  8. 8. Розпушувач — 2 ч. л.
  9. 9. Лимонний сік — 0,5 ч. л.
  10. 10. Цедра лимона — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон промити і акуратно зняти з нього цедру.

  2. Змішати в мисці борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач і цедру лимона. Ретельно перемішати.

  3. Лимон, розрізати навпіл і видавити з нього сік.

  4. Вершкове масло розтопити на сковороді.

  5. У другій мисці збити яйця, сметану, розтоплене вершкове масло і лимонний сік.

  6. Потім обидві суміші з'єднати в одну і ретельно перемішати до однорідного стану.

  7. Консервовану вишню викласти на дрібне сито і дати стекти соку. Далі підмішати вишню до тіста.

  8. Соняшниковою олією змастити форму для випікання кексів і розподілити тісто по формах.

  9. Форми викласти на деко і відправити їх випікатися в духовці при температурі 200°С приблизно хвилин 20.

  10. Після чого вийняти деко з духовки, вийняти кекси з форм і остудити.