Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий овочі зима › Щі з квашеної капусти.
Щі з квашеної капусти.

Щі з квашеної капусти.

Хто ж не знає цу істинно російську традиційну страву з капусти? Більшt того, напевно багато хто пробували її хоча б раз у житті. Саме слово "щі" з'явилося в російській мові на початку XVI століття і позначало рідку юшку, суп, заправлений капустою, щавлем та іншою зеленню. Щі являються головною гарячою стравою російської кухні ще з тих пір. Але як би багато років не проходило, рецептура супу незмінна. Єдине, що капусту кладуть або в свіжому, або в квашеному вигляді. Залежно від цього змінюється і весь смаковий набір страви, але так чи інакше цей суп завжди кислий. Також відмінною рисою є щей те, що в цей суп можна класти багато різних прянощів.

Кількість порцій 6
Час приготування 140 хв

  1. 1. Яловичина — 500 г.
  2. 2. Картопля — 500 г.
  3. 3. Квашена капуста — 300 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 200 г.
  5. 5. Морква — 200 г.
  6. 6. Лавровий лист — 2 шт.
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Покласти яловичину у високу каструлю і залити 3 літрами води. Варити її протягом 1,5-2 годин на маленькому вогні, до повної готовності м'яса.

  2. Поки вариться бульйон, цибулю очистити і дрібно нарізати кубиками. Моркву промити і натерти на крупній тертці. Картоплю почистити і нарізати брусочками.

  3. На соняшниковій олії обсмажити цибулю близько 5 хвилин. Додати моркву, перемішати і також обсмажити протягом 5 хвилин.

  4. Коли м'ясо звариться, вийняти його з бульйону. Сам бульйон за смаком посолити, поперчити, а також додати лавровий лист і картоплю. Все варити хвилин 15.

  5. Після чого додати в бульйон зажарку і квашену капусту, яку попередньо трохи промити водою. Продовжувати варити ще хвилин 15.

  6. У цей час, м'ясо порізати великими шматочками.

  7. Потім додати шматочки м'яса в суп і варити ще 5 хвилин. Можна, при бажанні, ще посолити і поперчити.

  8. Вимкнути вогонь і залишити настоюватися протягом 1 години.