Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка бразильська яйця › Бразильський банановий пиріг
Бразильський банановий пиріг

Бразильський банановий пиріг

З приходом холодів особливо хочеться повернутися в літо, відчути на собі спеку та гаряче сонечко. Можна податися в теплі краї, однак відпустка має властивість рано чи пізно закінчуватися. Тому підняти температуру в будинку і в душі ви можете за допомогою кулінарії. Наприклад, бразильський банановий пиріг відмінно підніме настрій і наситить душу легкими емоціями, безтурботністю. Завдяки бананам ви згадаєте літо, а от аромат кориці подарує вам відчуття пристрасті. Вас і ваші думки вже не можна буде зупинити. Душа стане вільною, а організм насититься такою необхідною глюкозою. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 10
Час приготування 75 хв

  1. 1. Яйця — 4 шт.
  2. 2. Олія — 150 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Борошно — 350 г.
  5. 5. Кефір — 200 г.
  6. 6. Розрихлювач — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль (для тіста) — 1/4 ч. л.
  8. 8. Ванільний екстракт — 1 ст. л.
  9. 9. Банан — 5 шт.
  10. 10. Для пісочної крихти: Борошно — 150 г.
  11. 11. Цукор — 50 г.
  12. 12. Коричневий цукор — 50 г.
  13. 13. Вершкове масло — 90 г.
  14. 14. Кориця — 1 ч. л.
  15. 15. Сіль (для пісочної крихти) — 1/2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для пісочної крихти потрібно змішати борошно, цукор, корицю та 1/2 ч. л. солі. Додати охолоджене вершкове масло, порізане на невеликі кубики. Тісто  розтерти руками в крихту, повтавити в холодильник до використання.

  2. Для тіста потрібно відокремити білки від жовтків.

  3. Білки збити з 1/4 ч. л. солі на великій швидкості до пишної піни.

  4. Збиті білки поставити в холодильник. Окремо збити яєчні жовтки і цукор (збивати 8-10 хв.), Додати олію, кефір, ванільний екстракт, просіяне борошно, розпушувач і збиті білки.

  5. Акуратно перемішати тісто знизу вгору.

  6. Викласти половину тіста у форму, поверх розподілити нарізані банани, посипати пісочною крихтою, залити рештою тіста і знову посипати крихтою.

  7. Пиріг випікати 50-60 хвилин при температурі 180-190°С.