Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній сніданок весна › Биточки із сочевиці
Биточки із сочевиці

Биточки із сочевиці

Биточки з сочевиці - це не тільки смачна, але і дуже поживна і корисна страва, приготувати яку досить просто. За своїми поживними властивостями сочевиця цілком здатна замінити як хліб, так і м'ясо. Страви з сочевиці доповнять ваш раціон незамінними білками. Вегетаріанські биточки з сочевиці - джерело вітаміну B. Страви з сочевиці, в тому числі і биточки з сочевиці, рекомендуються при хворобах серцево-судинної системи, цукровому діабеті. Прикрашені свіжою зеленню, биточки з чечевиці бобів будуть ще смачніші і корисніші.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сочевиця — 350 г.
  2. 2. Кінза — 25 г.
  3. 3. Червоний мелений перець — 1 ч. л.
  4. 4. Лимонний сік — 3 ст. л.
  5. 5. Соняшникова олія — 4 ст. л.
  6. 6. Майонез — 150 г.
  7. 7. Сіль — 1 ч. л.
  8. 8. Сухарі панірувальні — за смаком
  9. 9. Кмин — 1 ч. л.
  10. 10. Чорний мелений перець — 1/2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сочевицю промити, залити 1,8 л. холодної води, залишити на ніч у прохолодному місці.

  2. Злити воду, залити свіжою водою і варити до готовності. Подрібнити в кухонному комбайні.

  3. Пюре із сочевиці, кмин, червоний перець, сіль, чорний перець, рублену кінзу добре перемішати.

  4. Сформувати 8 биточків діаметром 5 см. і товщиною 1 см. Запанірувати в сухарях і смажити в олії до утворення золотистої скоринки.

  5. Для соусу змішати лимонний сік і майонез.