Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь близькосхідна вечеря весна › Арабське печиво "Солодкий полон"
Арабське печиво "Солодкий полон"

Арабське печиво "Солодкий полон"

Коли хтось згадує східні країни, то у багатьох першою справою з'являються асоціації із солодощами. І це ж не просто так. Адже зі східними солодощами складно зрівнятися кому-небудь ще. Якщо ви хочете хоча б на деякий час опинитися там, на Сході, вам слід приготувати арабське печиво "Солодкий полон". Воно допоможе вам створити потрібну атмосферу. Зверніть увагу і на те, що печиво виходить не тільки солодке, але й навіть корисне. У ньому є апельсиновий сік, який сам по собі вже корисний. А також горіхи, які й ситні, і клітковини в них багато. Таке печиво буде чудовою прикрасою будь-якого із ваших сімейних вечорів.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 3 ст.
  2. 2. Масло вершкове — 250 г.
  3. 3. Сік апельсиновий — 180 мл.
  4. 4. Фініки — 70 г.
  5. 5. Горіхи — 120 г.
  6. 6. Цукор — 3 ст. л.
  7. 7. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  8. 8. Цукрова пудра — для прикраси
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску висипати борошно гіркою, в центрі зробити ямку, влити в неї 200 г. розтопленого вершкового масла. Потім влити апельсиновий сік. Ретельно перемішати.

  2. Перетерти горіхи, додати до них цукор і 50 г. вершкового масла.

  3. З тіста зробити кульки розміром з волоський горіх, трохи розім'яти, викласти начинку, згорнути назад в кульку.

  4. Застелити деко папером для випікання, викласти на деко кульки. Випікати 30 хвилин, в розігрітій до 200°C духовці. Готове печиво дістати з духовки, посипати цукровою пудрою.