Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий плита › Яблучний чатні
Яблучний чатні

Яблучний чатні

Чатні - це специфічна індійська страва, а точніше приправи до головної страви. Їх додають спеціально, щоб вони відтіняли смак основного блюда. Наприклад, гострі чатні добре поєднуються з негострими стравами. А своїм яскравим кольором прикрашають стіл. Зазвичай чатні роблять із фруктів, хоча є рецепти і з овочів. І хоча на їх приготування йде досить багато часу, так як потрібно варити чатні до тих пір, поки компоненти повністю не розваряться, все ж вони досить популярні в Індії і за межами. Зазвичай чатні досить солодкі і приємні на смак. Їх подають з метою підвищити апетит і поліпшити травлення. Зазвичай чатні подають окремо.

Кількість порцій 10
Час приготування 75 хв

  1. 1. Яблука — 1 кг.
  2. 2. Цукор — 150 г.
  3. 3. Часник — 2 зубчика
  4. 4. Мелений імбир — 0,5 ч. л.
  5. 5. Яблучний оцет — 100 мл.
  6. 6. Мускатний горіх — 0,5 ч. л.
  7. 7. Кориця — 0,5 ч. л.
  8. 8. Червоний перець — 0,5 ч. л.
  9. 9. Мелена гвоздика — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити яблука від шкірки, видалити серцевини, нарізати дрібними кубиками. Засипати фрукти цукром, помістити в каструлю і довести до кипіння, помішуючи.

  2. Дрібно порізати часник і кинути його в каструлю до яблук. Додати спеції і влити яблучний оцет.

  3. Варити чатні 60 хвилин на маленькому вогні, часто помішуючи.