Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська літо › Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами
Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами

Запечена яловичина з лимонно-трав'яною скоринкою і овочами

М'ясо з овочами - це завжди смачно. Просочена соком овочів яловичина виходить м'яка і соковита. До запікання в духовці шматки м'яса можна попередньо обсмажувати на сковорідці протягом 3-5 хвилин із кожного боку до скоринки. Необхідно вибирати однакові по товщині шматки, інакше м'ясо приготується нерівномірно. Для запікання краще брати м'ясо з вкрапленнями жиру. Дуже смачним і ароматним виходить м'ясо на кістці. Використання не зовсім звичайних овочів в результаті вас тільки порадує. При нестачі лимона добавка цедри апельсина цілком прийнятна. Така запечена яловичина - досить незвичайне і цікаве блюдо, щоб бути в центрі святкового столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Петрушка — 50 г.
  2. 2. Олія оливкова — 1 ст. л.
  3. 3. Часник — 2,5 шт.
  4. 4. Цедра лимонна — 1 ч. л.
  5. 5. Перець чорний мелений — 0,25 ч. л.
  6. 6. Картопля — 225 г.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  8. 8. Морква — 225 г.
  9. 9. Цукіні — 1 шт.
  10. 10. Яловичина — 700 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 160°C. У миску вилити половину оливкової олії, додати посічену петрушку, подрібнений часник, натерту цедру і чорний перець. Перемішати. Половину суміші перелити в іншу миску. У миску із сумішшю, що залишилась, долити оливкову олію, перемішати, висипати дрібно нарізані овочі, перемішати.

  2. Натерти м'ясо другою половиною суміші, яка була спочатку відокремлена. Викласти м'ясо на деко, навколо розкласти всі овочі, окрім цукіні.

  3. Поставити в духовку на 105 хвилин, після чого накрити зверху м'ясо фольгою. Готувати ще 15-20 хвилин. Додати температуру до 220°C, додати на деко цукіні, готувати ще 15-20 хвилин.