Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо борошно осінь › Ягідні завитки з рікотою
Ягідні завитки з рікотою

Ягідні завитки з рікотою

Порадуйте домашніх смачною домашньою випічкою із соковитою ягідно-сирною начинкою. Начинка випічки складається з рікоти і суміші ягід з додаванням цукрової пудри. Поєднання інгредієнтів начинки цікаве і гармонійне за смаком. Рікота - це італійський сир, але зроблений він не з молока, а із сиворотки. Це ніжний і м'який продукт, який більше схожий на кисломолочний сир. Цей інгредієнт нашої випічки характеризується високим вмістом білка і кальцію і є солодкуватим на смак, що пояснюється наявністю в ньому лактози. Рікоту можна замінити кисломолочним сиром (бажано некислим). Ягоди вибирайте у відповідності зі своїм смаковими уподобаннями. У будь-якому випадку це багате джерело корисних для здоров'я вітамінів.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Вершкове масло — 150 г.
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Вода — 2 ст. л.
  6. 6. Цукрова пудра — 4 ст. л.
  7. 7. Рікота — 100 г.
  8. 8. Суміш ягід — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно і цукор. Додати масло. Розтовкти суміш у крихту. Додати 2 яєчних жовтки і воду, вимісити до однорідної м'якої маси.

  2. Помістити суміш на присипану борошном поверхню і злегка вимісити тісто. Розкачати у вигляді диска. Загорнути в поліетиленову плівку. Залишити на 30 хвилин.

  3. Розігріти духовку до 180°С. Застелити деко папером для випічки. Розкачати тісто, товщиною в 5 мм. За допомогою ножа вирізати 6 кружечків.

  4. Для начинки змішати подрібнену рікоту і 2 ст. л. цукрової пудри. Додати ягоди.

  5. Покласти 2 ч. л. начинки в центр кружечка. Змастити яйцем края тіста. Згорнути у формі півкола, скріпити края.

  6. Змастити яйцем. Посипати цукровою пудрою. Випікати 20 хвилин. Остудити.