Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо важкий м'ясо зима › Віденські котлети з курячого філе
Віденські котлети з курячого філе

Віденські котлети з курячого філе

Котлети з такою романтичною назвою "віденські" як би натякають нам, що скуштувавши їх ми отримаємо насолоду. Котлети виходять дуже смачними і соковитими. Нюанс приготування віденських котлет з курячого філе полягає в тому, що цілісний шматок м'якоті або філе дрібно рубають на шматочки ножем, не прокручуючи через м'ясорубку. На перший погляд приходить думка, що шматочки навіть дрібно порубані важче піддаються просмажуванню, ніж котлети з фаршу, пропущеного через м'ясорубку. Але всю ситуацію рятує те, що рубане м'ясо попередньо маринується не менше двох годин в холодильнику.Таким чином, котлети виходять дуже ніжними і соковитими. Подавати можна зі свіжими овочами, присипавши зеленню.

Кількість порцій 6
Час приготування 165 хв

  1. 1. Куряче філе — 400 г.
  2. 2. Яйця курячі — 1 шт.
  3. 3. Майонез — 100 г.
  4. 4. Крохмаль картопляний — 2 ст. л.
  5. 5. Часник — 1 зуб.
  6. 6. Олія соняшникова рафінована — 5 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Суміш хмелі-сунелі — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе порізати на дрібні кубики. Зубчик часнику натерти на дрібній тертці.

  2. Скласти в миску всі інгредієнти фаршу: куряче філе, майонез, крохмаль, яйце, часник, спеції і рівномірно перемішати. Посолити за смаком, закрити кришкою і прибирати в холодильник на 2 години.

  3. На сковороду з розігрітим маслом викладати ложкою фарш і зформувати котлети, обсмажувати їх з двох боків до золотистої скоринки.