Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо російська осінь › Сирно-яблучна запіканка зі сметаною
Сирно-яблучна запіканка зі сметаною

Сирно-яблучна запіканка зі сметаною

Навіть найпростіша страва може бути дуже смачною, якщо до справи підійти з бажанням і вибрати правильний рецепт страви. Сьогодні ми вам пропонуємо дуже вдалий рецепт приготування десерту. По-перше, таку запіканку дуже легко і просто приготувати, по-друге, вам потрібні найпростіші і недорогі продукти, по-третє, результат вас дуже порадує. Сирно-яблучна запіканка зі сметаною буде доречною для дітей, так як наявність сирного кальцію дуже корисно для них. Приготування такої запіканки під силу навіть молодим господаркам, які тільки вчаться готувати. Така запіканка добре підходить на сніданок або вечерю. Поєднується з кавою, чаєм, какао. Подавати її потрібно зі сметаною, можна також полити улюбленим джемом або варенням.

Кількість порцій 10
Час приготування 45 хв

  1. 1. Домашній сир — 500 г.
  2. 2. Яблука — 500 г.
  3. 3. Цукор — 2 ст. л.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 4 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Крупа манна — 2 ст. л.
  8. 8. Сметана — за смаком
  9. 9. Білок яєчний — 1 шт.
  10. 10. Ванілін — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сир протерти через сито в миску. Додати до сиру жовтки, розтерті з цукром, влити розтоплене вершкове масло, всипати манну крупу. Додати сіль і ванілін за смаком.

  2. Білки збити в піну, вмішати в миску до сиру. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

  3. Змастити маслом форму для випікання і посипати панірувальними сухарями. Викласти у форму половину сирної маси.

  4. Промити яблука, очистити від серцевини, нарізати тонкими шматочками, викласти зверху сирної маси.

  5. Зверху яблук викласти другу половину сирної маси, зверху розподілити сметану, вилити збитий до піни білок.

  6. Випікати 20 хвилин в розігрітій до 180°С духовці. Подавати запіканку гарячою.