Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська вершкове масло весна › Пиріг з горіховою начинкою
Пиріг з горіховою начинкою

Пиріг з горіховою начинкою

Ви любите грильяж? Напевно, поєднання меду, цукру і горішків до душі кожному, але те, як ці "міцні горішки" часом доводиться розгризати - задоволення спірне. У всякому разі, вгадати з грильяжем важко - іноді він буває таким твердим, що відчуваєш себе майже білочкою. От з нашим пирогом таких проблем немає, хоч начинка теж грильяжна: волоські горіхи (до речі, можна вибрати будь-які, але волоські в цьому випадку підходять найбільше), карамель, вершки, мед. Вона ніколи не буде занадто твердою, швидше навпаки ніжною та м'якою, покритою розсипчастим тістом.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Вершкове масло або маргарин — 200 г
  2. 2. Цукор — 250 г
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Розпушувач — 2 ч.л.
  5. 5. Борошно — 400 г
  6. 6. Вершки 30-35% — 200 мл
  7. 7. Мед — 2 ст.л.
  8. 8. Волоські горіхи — 350 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м'якше, а потім розтерти його зі 100 г. цукру.

  2. Додати яйця і перемішати.

  3. В отриману масу просіяти розпушувач і борошно та замісити тісто.

  4. Покласти його в пакет або загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник.

  5. Тим часом приготвати начинку. Горіхи порізати ножем не сильно дрібно.

  6. На суху сковороду всипати цукор, що залишився. Нагрівати його на середньому вогні, постійно помішуючи, поки він не розплавиться (це займе близько 20 хвилин). Слідкувати, щоб він не підгорів. Цукор повинен стати коричневим, але не горілим.

  7. Потім поступово влити вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи.

  8. Туди ж влити мед і все перемішати. Отриману масу довести до кипіння.

  9. Додати горіхи, добре перемішати і відкласти масу з вогню.

  10. Тісто вийняти з холодильника і розділити на дві частини.

  11. Духовку разігріти до 180°C.

  12. Форму змастити вершковим маслом або застелити пергаментовим папером. Викласти одну частину тіста, розрівняти і сформувати бортики заввишки 3 см.

  13. На тісто викласти горіхову начинку і розрівняти її.

  14. Тісто, що залишилося розкачати і накрити ним начинку, краї затиснути.

  15. Випікати пиріг у розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перед подачею остудити і при бажанні посипати цукровою пудрою.