Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній другі страви птиця › Куряче філе з арахісом
Куряче філе з арахісом

Куряче філе з арахісом

Куряче філе з арахісом - страва з надзвичайно пікантним і вишуканим смаком, що прийшла до нас з китайської провінції Сичуань, де вона всім відома під назвою Гун Бао (Gong Bao). Однією з особливостей китайської кухні є швидкість приготування і мінімум обробки. Ось і в даному випадку, незважаючи на велику кількість інгредієнтів, страва готується досить легко і просто. Як гарнір до неї найкраще підійде відварений рис, але можна подавати і як самостійне блюдо. До того ж, арахіс є відмінним антиоксидантом. Його корисно вживати для профілактики захворювань серця, судин, пухлин, а також раннього старіння.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Куряче філе — 1,5 кг.
  2. 2. Сіль — 3 ч. л.
  3. 3. Соєвий соус — 6 ст. л.
  4. 4. Біле сухе вино — 3 ст. л.
  5. 5. Крохмаль — 4 ст. л.
  6. 6. Яйця — 9 шт.
  7. 7. Арахіс — 200 г.
  8. 8. Часник — 6 зубчиків
  9. 9. Цибуля порей — 1 шт.
  10. 10. Зелена цибуля — 50 г.
  11. 11. Імбир — 3 см.
  12. 12. Курячий бульйон — 400 мл.
  13. 13. Цукор — 6 ч. л.
  14. 14. Рисовий оцет — 6 ч. л.
  15. 15. Кунжутне масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати великими кубиками.

  2. Змішати білки, сіль і додати по трохи крохмаль (2 ст. л). Змішати все до однорідного стану. Додати в м'ясо. Залишити в холодильнику на пару годин.

  3. Порей порізати дрібним квадратом, зелену цибулю - дрібно нарізати, часник та імбир - посікти.

  4. На кунжутній олії смажити м'ясо до рум'яного кольору невеликими порціями. Додати часник, імбир, 2 види цибулі, готувати 2 хвилини.

  5. Влити бульйон, соєвий соус, вино, цукор, оцет, помішуючи, готувати пару хвилин.

  6. Розмішати 2 ст. л. крохмалю з рівною кількістю води. Додати арахіс, м'ясо, кунжутне масло. Перемішати.