Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній плита вегетаріанські страви › Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем
Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем

Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем

Багато хто не любить журавлину через її неприємну кислоту. А між тим, якщо знати як правильно її приготувати у вигляді джему або варення, то можна навіть дуже виграти. Адже, тоді журавлина набуває цікавого насиченого смаку, а ще вона є неймовірно корисною ягодою. Ягоди журавлини містять вітамін С, вітаміни групи В, К, РР, дубильні і пектинові речовини, ефірну олію, цукри, каротин, солі кальцію, калію, фосфору. Присутні також в журавлині кобальт, бор, залізо, йод, мідь, марганець, магній. Ця чудова ягідка є натуральним антибіотиком. Тому її корисно вживати в якості профілактики багатьох інфекційних хвороб, в тому числі сечо-статевої системи. Ось такий корисний джем ми вам пропонуємо приготувати.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Журавлина — 300 г.
  2. 2. Яблуко — 2 шт.
  3. 3. Апельсин — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 200 г.
  5. 5. Чебрець (гілочки) — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, дрібно нарізати, змішати з журавлиною в мисці, додати цукор. Апельсин вимити, очистити від шкірки, порізати на шматочки. Додати апельсин в миску до яблук. Змішати. Відкласти суміш настоятися на 2 години.

  2. Додати до суміші чебрець, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 30 хвилин, помішуючи.

  3. Чебрець витягнути, перекласти суміш в блендер, подрібнити, повернути на вогонь, варити до бажаної густини.