Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий зелень весна › Томатний соус
Томатний соус

Томатний соус

Чудовий приклад того, як можна використовувати томатний сік крім його прямого призначення. Томатний соус, напевно, самий універсальний. Його люблять і використовує багато хто. Ось вам рецепт, як робити такий соус дома. Приємно те, що робиться томатний соус досить швидко і на смак він повинен сподобається всім, хто його спробує. У ньому приємно поєдналися томатний сік, зелень, часник і спеції. Кожен інгредієнт надає свій особливий смак і аромат. А все разом - приємний соус, який можна подавати до різних страв, наприклад до м'яса. Він зробить основну страву більш соковитою і закінченою. Тому спробуйте приготувати цей соус вдома.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Петрушка — по 4 гілочки
  2. 2. Кінза — по 4 гілочки
  3. 3. Кріп — по 4 гілочки
  4. 4. Зелена цибуля — по 4 гілочки
  5. 5. Коріандр — 1 ч. л.
  6. 6. Базилік — 2 гілочки
  7. 7. Цукор — щіпка
  8. 8. Часник — 3 зубчики
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Томатний сік — 1000 мл.
  11. 11. Гострий перчик — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Посолити томатний сік і перемішати. Через деякий час спробуватина на сіль, адже в холодному, густому соку вона буде розчинятися повільно.

  2. Дуже дрібно нарізати зелень. Зубчики часнику розчавити лезом ножа і подрібнити.

  3. Додати в сік зелень, часник і суміш спецій. Приправити масу червоним гострим перцем, пам'ятаючи про те, що з часом перець все більше буде проявляти свою пекучість і соус буде ставати все гострішим.

  4. Додати цукор, перемішати і дати суміші постояти 15-20 хв.

  5. Подавати соус порційно, в піалах.