Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо випічка вечеря літо › Фокача з сиром
Фокача з сиром

Фокача з сиром

Фокача - традиційний італійський дріжджовий хліб, який іноді порівнюють з піцею. Історики справедливо вважають, що фокача - прародителька піци і іноді важко вловити грань між ними: в піці головне начинка, а в фокачі - сама перепічка. Сьогодні фокача займає гідне місце в італійській кулінарії, часто замінюючи хліб. У різних регіонах Італії існують свої традиції її приготування. Фокача може бути круглою або прямокутною, тонкою або товстою. В цілому це перепічка без начинки на поверхні або з начинкою всередині: з сиру, томатів, фруктів. Класична фокача з сиром, запропонована в даному рецепті, подається до закусок, салатів, супів, м'ясних страв і відмінно поєднується з томатним соусом, кетчупом.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Дріжджове тісто — 400 г.
  2. 2. Пармезан — 50 г.
  3. 3. Часник — 2 зубчик
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Петрушка — за смаком
  6. 6. Оливкова олія — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Рікотта — 300 г.
  9. 9. Винний оцет — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати цибулю півкільцями і поставити маринуватися у винному оцеті. Сир рікота натерти на дрібну тертку. Сир пармезан, два зубчики часнику, і петрушку подрібнити в блендері.

  2. Тісто розділити навпіл, частину скачати в кулю. Одну частину розкачати в коло, наколоти по всьому діаметру виделкою і помістити у форму для запікання, змащену маслом. Викласти більшу частину сирної суміші на основу фокачі.

  3. Промариновану цибулю викласти поверх сиру.

  4. Сир рікота рівномірно розподілити поверх цибулі і злегка прим'яти його руками. Посипати фокачу рештою сирної суміші, поперчити і збризнути оливковою олією.

  5. Розкачати другу частину дріжджового тіста в млинець, накрити ним фокачу і акуратно защипити краї.

  6. Змастити тісто оливковою олією, наколоти виделкою і поставити у форму в попередньо розігріту духовку на 15-20 хвилин, температура 180°C.

  7. Готову страву викласти на тарілку.