Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо другі страви птиця літо › Енчіладас з куркою
Енчіладас з куркою

Енчіладас з куркою

Останнім часом мексиканська кухня стає вельми популярною. Принцип традиційних страв мексиканської кухні такий: гостра начинка з м'яса і овочів загортається в тортілью - корж з кукурудзяного борошна. Відрізняється лише форма подачі. Наприклад, начинка, загорнута в тортілью - це бурітто. Якщо цю ж начинку просто розмістити на кукурудзяному коржі, не загортаючи, то вийде вже фахітос. А якщо бурітто запекти в духовці з соусом, перед нами - енчіладас. Начинка для тортільи може бути найрізноманітнішою: м'ясний фарш, овочі, гриби. Якщо кукурудзяного коржа немає, його легко можна приготувати самим або замінити тонким вірменським лавашом.

Кількість порцій 5
Час приготування 75 хв

  1. 1. Цибуля — 1 шт.
  2. 2. Часник — 4 зубчика
  3. 3. Перець чилі — 2 шт.
  4. 4. Томати у власному соку — 400 г.
  5. 5. Соняшникова олія — 80 мл.
  6. 6. Сіль — 1,5 ч. л.
  7. 7. Цукор — 10 г.
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Курячий фарш — 800 г.
  10. 10. Орегано — за смаком
  11. 11. Кінза — за смаком
  12. 12. Чеддер — 300 г.
  13. 13. Коріандр — 100 г.
  14. 14. Тортілья — 5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування соусу почистити цибулю і часник, з перцю чилі вийняти все насіння і все це дрібно покришити.

  2. У сковороді на середньому вогні розігріти олію і обсмажити цибулю, часник, перець чилі 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім влити консервовані помідори, додати сіль, цукор, чорний перець за смаком і все це тушкувати при постійному помішуванні ще 5-7 хвилин. Соус готовий.

  3. В іншій сковороді на сильному вогні на соняшниковій олії обсмажити курячий фарш 10-15 хвилин, поки вся рідина з фаршу повністю не випариться. Коли фарш почне підрум'янюватися, засипати сіль за смаком, орегано, коріандр. Обсмажити фарш ще 5 хвилин.

  4. Потерти на велику тертку сир і нарізати кінзу. Перемішати сир і кінзу.

  5. У форму для запікання вилити половину соусу. Тортільї злегка розігріти в мікрохвильовій печі, щоб вони стали еластичнішими. На одну половину коржа викласти 2-3 ст. ложки фаршу, посипати тертим сиром і присипати порізаної кінзою. Акуратно згорнути тортілью в трубочку і викласти на соус швом вниз. І так 5 разів (чи скільки поміститься трубочок).

  6. Коли всі рулетики будуть у формі, залити їх зверху соусом, який залишився і посипати сиром і кінзою.

  7. Помістити форму в попередньо розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 150°C, поки сир повністю не розплавиться.