Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита квасоля осінь › Чорба з квасолею
Чорба з квасолею

Чорба з квасолею

Якщо вам набридли наші національні перші страви і хочеться чогось бусурманського, тоді ми вам пропонуємо приготувати яскраву і смачну страву під назвою чорба з квасолею. Під словом чорба мають на увазі сукупність молдавських, македонських, румунських, сербських, турецьких та болгарських гарячих густих національних супів. Це цікаве слово "чорба" походить від турецького слова "шурпа". Вона-то стала матір'ю тюркських супів і супів тюркських народів, що жили колись на території Османської імперії. А Османська Імперія була на території Румунії, Сербії, Македонії та Молдови. Чорба з квасолею виходить дуже смачна і поживна. Ви обов'язково її полюбите.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловичина — 300 г.
  2. 2. Свинина — 200 г.
  3. 3. Квасоля — 300 г.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Томатна паста — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Лавровий лист — за смаком
  8. 8. Сметана — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю замочити на пару годин. Відварити свинину.

  2. З яловичини зварити бульйон. Додати сіль, лавровий лист. М'ясо вийняти і нарізати.

  3. Нарізати свинину. Додати в бульйон квасолю, терту моркву, томатну пасту. Варити 40 хвилин.

  4. Додати свинину і яловичину, варити ще 10 хвилин. Подавати зі сметаною.