![Тушкована яловича лопатка](https://img3.zakaz.ua/upload.7d9b57658783589cc2af8725f2b18413.350x350.jpg)
Тушкована яловича лопатка
- 1. Лопатка яловича — 2 кг.
- 2. Борошно пшеничне — 2 ст. л.
- 3. Перець кайенский — 0,5 ч. л.
- 4. Часник — 2 зуб.
- 5. Лимонний сік — 20 мл.
- 6. Морква — 2 шт.
- 7. Цибуля-шалот — 6 шт.
- 8. Паста томатна — 2 ст. л.
- 9. Бульйон із яловичини — 200 мл.
- 10. Соус вустерширський — 2 ст. л.
- 11. Лавровий лист — 1 шт.
- 12. Петрушка — 20 г.
- 13. Олія рослинна — 0,5 ст. л.
- 14. Сіль — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яловичину нарізати на кубики. Рівномірно обмастити у суміші борошна кайенського перцю і солі. Сковороду з товстим дном розігріти на середньо-сильному вогні, додати 2 столові ложки рослинної олії і обсмажити м'ясо порційно з кожного боку до золотисто коричневого кольору, близько 5 хвилин.
За хвилину до готовності м'яса додати подрібнений часник і обсмажити з яловичиною, часто перемішувати, щоб уникнути пригорання. По закінченню готове м'ясо перекласти в посуд, придатний для тушкування, залити яловичим бульйоном, додати вустерширський соус і тушкувати під кришкою на середньому вогні 1 годину.
Тим часом, на чисту сковорідку влити 0,5 столової ложки рослинної олії. Додати моркву і цибулю, смажити до коричневого кольору 5 хвилин. Потім вмішувати томатну пасту і, помішуючи, готувати ще близько хвилини.
Повернути овочеву суміш до яловичини, покласти лавровий лист і тушкувати ще від 45 хвилин до 1 години. Додати сіль, перець, лимонний сік. Посипати дрібно порізаною петрушкою.