Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › М’ясні кульки
М’ясні кульки

М’ясні кульки

Подібна м'ясна страва – оригінальний спосіб урізноманітнити Ваш звичний раціон і трохи відпочити від котлеток, що приїлися. Це ні фрикадельки, ні тефтелі, ні їжачки, які готуються з додаванням капусти і рису, а класичні кульки з м'ясного фаршу, вимоченого в молоці хліба і ріпчастої цибулі – нічого зайвого. Смачні та швидкі кульки зі свинини підійдуть для сімейного обіду або вечері. А до них – будь-який гарнір або овочевий салат за Вашим бажанням. Розбавити насичений смак соковитої свинини можна за допомогою ароматного вершкового, сметанного (або томатного) соусу з рубаною зеленню. Подавати його можна в окремій ємності або полив соусом м'ясні кульки. Приємного Вам апетиту.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Білий хліб — 200 г
  2. 2. Свинина — 700 г
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 100 г
  5. 5. Молоко — 150 мл
  6. 6. Куряче яйце — 1 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова рафінована олія — 150 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білий хліб нарізаємо невеликими шматочками і заливаємо молоком.

  2. М'якоть свинини нарізаємо невеликими шматочками.

  3. Пропускаємо свинину через велику насадку-решітку м'ясорубки. Також пропускаємо замочений білий хліб

  4. Замішуємо у фарш яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець.

  5. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.

  6. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на соняшниковій рафінованій олії.

  7. Перекладаємо остиглу цибулю зі сковорідки у фарш.

  8. Вимішуємо фарш до однорідної консистенції. Накриваємо миску з фаршем харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

  9. Через 30 хвилин фарш дістаємо і вологими руками формуємо кульки розміром трохи більші, ніж волоський горіх.

  10. Обсмажуємо м'ясні кульки на соняшниковій рафінованій олії спочатку з одного боку.

  11. Коли м'ясні кульки стануть золотистими, то перевертаємо їх на іншу сторону і також обсмажуємо до апетитної скоринки.